Følgere

VELKOMMEN

Håper du som er innom finner glede og inspirasjon i det jeg lager. Jeg blir veldig glad om du legger igjen spor etter deg.

tirsdag 23. mars 2010

Impulskjøp

Her en dag kom gubben hjem fra jobb og sa: Var innom bygg og kjøpte meg motorsag jeg :) Ja ja sa jeg, det trengte du vel. Den gamle var jo så vanskelig å få start på.
I går dumpet det reklame i postkassa, blar fort igjennom og finner TILBUD på noe jeg har hatt lyst på lenge. Har du råd til dette da, sier gubben :) Den scrappinga di begynner å bli dyr nå :) kremt...kremt.....
Her er vidunderet :) :) :)
Hvor lang tid jeg bruker på å lære meg generell bruk vet ikke jeg :) Men nå har jeg ingen unnskyldning for å ha et dårlig kamera :) Noen som har nyttige tips til en nybegynner????? Tar imot alle gode råd med takk.

8 kommentarer:

Yvonne sa...

Gratulerer! Sånt ønsker jeg meg og. Får se når skattepengene kommer kanskje. Kan dessverre ikke gi deg noen gode tips, er en heller dårlig fotograf.
Men det blir spennende å se hva du knipser!
Ha en flott dag!
Klem

Rønnaug S. sa...

Gratulerer!! Noe så kjekt, da!!!

Beste rådet er å begynne å bruke det ;) Prøv deg fram med samme motiv og ulike innstillinger. Det er jo bare å slette det som ikke blir brukbart.

Pink lady sa...

Gratulerer med nytt flott kamera!
Blir moro å ta i bruk...for både nybegynner og ekspert. Har dessverre ikke noen tips i den anledning. Lykke til ihvertfall:-)
Klem Laila.

b1te sa...

Gratulerer til deg og gubben med de nye vindunderne! Kos dåkk masse!

oheidia sa...

Jeg har et veldig godt råd - les bruksanvisningen til kameraet!!! Der finner du ut hva de forskjellige knappene skal brukes til og du får mange gode råd om hvordan du skal bruke både automatikk og litt instillinger. Jeg er ikke fan av bruksanvisning bortsett fra kamera bruksanvisning - den tar jeg gjerne med meg i sengen.

Digitalt er morsomt og du kan eksprementere. Hvis du finner et fotokurs er det vel anvendte penger og ta et kurs samt etterhvert begynne å lukte litt på redigering av bilder. Mulighetene er så mange og jeg gratulerer deg med et godt kjøp og sier "løp ut og lek".

Gladie sa...

Gratulerer med nytt kamera! :))) Sier som Rønnaug, det er bare å eksperimentere - fordelen med digitale kamera er jo at det koster ingenting å ta dårlige bilder :))) Det viktigste helt i begynnelsen er at du lærer deg hvordan kamera fokuserer når du bruker autofokus, for da har du i alle fall nok til de daglige bildene. Og så er det viktig å vite hvordan kamera måler lyset. Sannsynligvis har du en mulighet for å forskyve bildeutsnitt, f.eks fokusere på det du vil ha skarpt, trykke utløseren halvveis ned, og så bevege kamera litt slik at du flytter objektet litt ut langs kanten (det gylne snitt). Det samme gjelder f.eks hvis du skal ta bilde av noe mørkt kontra noe lyst, sannsynligvis vil du få to helt ulike lys i bildet selv om det ellers er likt. Senere kan du leke deg med manuell fokus og alle de manuelle instillingene på kamera - da blir det virkelig gøy :) Lykke til! :)

bestevenn sa...

Bruk autofokusen først og venn deg til å ta bilder med kameraet. Ta mange bilder og av forskjellige ting. Og så ser du etterpå hva du gjør som blir bra. Kjempesøte bilder av katten..
Og hahaha, kjempegøy det med motorsagen og hvor dyr scrappingen er.....

Bea sa...

Gratulerer med nytt kamera, og mitt tips er at det kan være greit å lese bruksanvisningen litt mens en prøver seg fram. Jeg har nemlig prøvd masse først, feila masse, og så tenkt at kanskje jeg burde lest bruksanvisninga...

Så bra at du har fått deg pregebrett, du kommer til å bli avhengig av å bruke det, jeg bruker det til og med når jeg skal brette et kort, fordi bretten blir så perfekt ;o)

God påske til deg også! Klem fra meg og den "lille" hunden min

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails